Udržateľnosť v centre pozornosti

Udržateľnosť v centre pozornosti: Ako naša spoločnosť znižuje svoju uhlíkovú stopu

V ZEUSE veríme, že udržateľnosť nie je len trend, ale zodpovednosť. Preto sme podnikli významné kroky na zníženie našej uhlíkovej stopy a smerovanie k čiastočnej sebestačnosti. Jednou z kľúčových iniciatív, ktoré sme zaviedli, je využívanie solárnej energie na napájanie našich skladov a kancelárskych priestorov.

Nainštalovali sme 42 solárnych panelov, ktoré ročne vyprodukujú pôsobivých 22 MWh čistej energie. Táto produkcia nám umožňuje pokryť 85% našich energetických potrieb z obnoviteľných zdrojov. Naším cieľom je tento podiel ešte zvýšiť, keď budeme pokračovať v inováciách a rozširovaní využívania solárnej energie. 

Okrem solárnej energie sme tiež investovali do udržateľnejšieho vozového parku. Naša flotila zahŕňa plne elektrické vozidlo, ktoré nám pomáha ďalej znižovať emisie pri každodenných prevádzkových činnostiach.

Udržateľnosť sa neobmedzuje len na našu spotrebu energie a dopravu. Zaviazali sme sa používať prevažne recyklované a ekologické obaly na naše objednávky, aby sme zabezpečili, že materiály, ktoré používame, majú minimálny dopad na životné prostredie. Starostlivo si vyberáme aj partnerské spoločnosti, ktoré zdieľajú naše hodnoty. Tie tiež uprednostňujú udržateľnosť tým, že používajú ekologické obaly a lokálne ingrediencie na svoje produkty.

Prijatím zelených energií, udržateľných obalov a zodpovedného výberu partnerov robíme významné kroky smerom k udržateľnej budúcnosti pre našu spoločnosť aj pre planétu.